Северните елени и императорските пингвини са сред видовете, към които Световният фонд

...
Северните елени и императорските пингвини са сред видовете, към които Световният фонд
Коментари Харесай

Ето кои животни и птици са сред най-застрашените видове

Северните елени и императорските пингвини са измежду типовете, към които Световният фонд за дивата природа (WWF) насочва вниманието си тази година, съобщи ДПА. Хиляди типове по света се борят с намаляването на популациите им и възходящия брой закани, съгласно годишния доклад на екологичната организация. 

" Международният червен лист понастоящем включва като застрашени повече от 42 100 скотски и растителни типа ", показват от Световният фонд за дивата природа.

През 2000 година най-голямата в света популация от диви северни елени в Таймирския район в съветската Арктика е наброявала 1 милион животни. Днес са останали единствено една четвърт от тях, оповестява Световният фонд за дивата природа. Като съществени аргументи за намаляването им се показват климатичните промени и бракониерството.

Организацията обръща внимание и на тежкото състояние на императорските пингвини. Тази година съгласно WWF не е направено нищо за по-добрата отбрана на типа.

 

" При сегашните равнища на излъчванията на парникови газове между 80 и 100 % от всички известни колонии на императорски пингвини са застрашени от изгубване до 2100 година ", споделят още от Световния фонд за дивата природа.

В същото време, всеобщото измиране на риба в река Одер, която тече сред Германия и Полша, се оказа спънка за повторното въвеждане на балтийска есетра, защото хиляди млади риби починаха, споделят още от фонда.

Световният фонд за дивата природа дава и позитивни образци за запазване на типовете. Това е възстановяващата се популация на тигри в Непал, както и на гърбати китове в Австралия. Животните бяха извадени от листата на застрашените типове вследствие на доста увеличение на популацията им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР